Gratis verzending vanaf 40,00
Voor 22:00 besteld (ma-zo), vandaag verzonden
Gratis cadeaus en XXL samples vanaf 35

Complexe Koolhydraten

Koolhydraten dragen bij tot het herstel van de normale werking van de spieren (contractie) na zeer intensieve en/ of langdurige lichaamsbeweging die tot spiervermoeidheid en depletie van de glycogeenvoorraad in skeletspieren heeft geleid. Lees meer Lees meer
Filteren
Filter
Sorteer opAanbevolen
Perfect Oats
Perfect OatsXXL Nutrition
Vanaf4,99
(154)
Cream Of Rice
Cream Of RiceXXL Nutrition
Vanaf21,99
(12)
Perfect Rice Powder
Perfect Rice PowderXXL Nutrition
Vanaf4,99
(47)
Energy Gel Pro
Energy Gel ProXXL Nutrition
Vanaf15,99
(1)
1

Wat zijn complexe koolhydraten?

Complexe koolhydraten dragen bij tot het herstel van de normale werking van de spieren (contractie) na zeer intensieve en/of langdurige lichaamsbeweging die tot spiervermoeidheid en depletie van de glycogeenvoorraad in skeletspieren heeft geleid. Daarnaast zijn complexe koolhydraten goed voor de hersenen.

Complexe koolhydraten als ontbijt

De meest bekende vorm van complexe koolhydraten zijn havermoutpoeder en rijstpoeder. Beide zijn zeer fijn gemalen en lossen daarom perfect op in bijvoorbeeld melk of amandelmelk. Dit maakt ze dan ook geliefd als ontbijtproduct. Je kunt een heerlijke, voedzame ontbijt shake maken door havermout-of rijstpoeder te mengen met whey proteine. Voor extra vitamines en mineralen kun je hier een banaan en een handvol spinazie toe te voegen. Als je meer calorieën wilt binnenkrijgen, dan kun je een eetlepel pindakaas of MCT olie toevoegen.

In welke voeding zitten complexe koolhydraten

Complexe koolhydraten zijn erg gezond en komen gelukkig voor in veel voedingsproducten. Als je een gezond en gevarieerd dieet aanhoudt, dan zul je in de praktijk voldoende complexe koolhydraten binnenkrijgen. Deze zitten namelijk veel in donkergroene groenten, pompoen, zoet aardappel, peulvruchten, rijst en havermout. Bekijk eens onze Perfect Rice Powder en Perfect Oats. Beide kun je uitstekend gebruiken in een gezond ontbijt en zelfs als weight gainer.

Aanmelden voor de nieuwsbriefAanmelden voor de nieuwsbrief